В град Долна Митрополия, област Плевен, е задържана жена, заподозряна

...
В град Долна Митрополия, област Плевен, е задържана жена, заподозряна
Коментари Харесай

Задържаха 20-годишна, мамила в интернет с помощи и дарения за украинци

В град Долна Митрополия, област Плевен, е арестувана жена, обвинена в опит за машинация, че събира филантропична помощ за украински бежанци. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Плевен.

 Злоупотреба с непознатата покруса: Жена мами в интернет с лъжовен зов за помощ на бежанци Виж още

Разследването е почнало през вчерашния ден след постъпила информация от национална медия, че в частен дом в Долна Митрополия са настанени бежанци от войната в Украйна, за които се събират дарения.

Криминалистите изяснили, че на територията на града няма пребиваващи украински жители, обясниха от полицията. В хода на оперативните дейности е открита 20-годишната локална жителка, която съгласно първичните данни е разпространявала в обществените мрежи погрешна информация за настанено в дома ѝ семейство, което се нуждае от облекла, обувки, хранителни артикули и пари.

При претършуване са открити мобилни апарати и сим карти, както и снимков материал, свален от интернет, послужил за основаване на обявата и поддържане в подвеждане на потребителите, прибавиха от ОДМВР.

Жената е арестувана за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Работата по документирането на случая продължава в границите на формираната кореспонденция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР