В готовност да помагаш там, където другите не могат да

...
В готовност да помагаш там, където другите не могат да
Коментари Харесай

Нова кауза – търсят се доброволци за „Спасителни отряди за бъдеще“

В подготвеност да помагаш там, където другите не могат да стигнат – това е следващата самодейност на Лазар Радков от самодейността „ Капачки за бъдеще “. А за най-новата му благотворителна концепция, която той инициира – вижте в изявлението на Софи Цветкова:

Тази нова кола за спешна помощ е първа за София. Първата оперира в Пловдив и района. Това е избавителен автомобил, който ние назоваваме „ кола за спешна помощ “. Подобрили сме много неща от първия автомобил насам.

Специализирана носилка се употребява при хеликоптерно избавяне – потърпевшите да бъдат превозени ненапълно, и оттова да бъдат взети с хеликоптер. Вакуумният матрак е за съществено потърпевши хора. Има екран за витални индикатори, който мери пулс, наличие на О2 в кръвта, кръвно налягане, температура, сърдечна активност. Имаме автоматизиран дефибрилатор.

Идеята е тази кола за спешна помощ да служи на доброволните формирования. Ще я ръководят хора, които имат опит в офроуда, и на нея ще пътуват лекари, фелдшери, парамедици – които ще са минали образование за аварийно-спасителна активност. Инициативата ни е да подтикваме повече хора да се обучат – да минат модули „ Пожарогасене “ и „ Аварийно-спасителна активност “.

В България има страхотни хора, които работят в пожарната и в Гражданска отбрана. Вижда се, че при огромни бедствия, като огромни горски пожари и наводнения, колкото и положителни експерти да имаме, те в никакъв случай не са задоволително.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР