В Горна и Долна Оряховица започва описването на щетите след

...
В Горна и Долна Оряховица започва описването на щетите след
Коментари Харесай

Тежка техника разчиства отнесените след пороя улици в Долна Оряховица

В Горна и Долна Оряховица стартира описването на вредите след бурята в събота. В региона към момента е в действие отчасти бедствено състояние, а десетки фамилии към момента не могат да влязат в домовете си.

Проливни дъждове се изсипаха в цялата Великотърновска област. Долна Оряховица е най-пострадалият град. Водната буря отнесе пътища, доста къщи, приземни етажи, изби и дворове са наводнени. През целия ден през вчерашния ден хората отводняваха парцелите си.

Тежка техника рачиства отнесените улици в Долно Оряховица. Бедствено е ситуацията и в прилежащите села - Писарево и Правда.

Само в събота сутринта се изсипаха количество дъждове, що се касае за половината норма за месец юни.

" Кризата е овладяна, само че има доста разрушени улици, огради на къщи, дворове. Предстои среща на оперативния щаб, възобновена е част от настилката, след работата на тежката техника. Няма потърпевши хора ", съобщи кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев пред.

По думите му са наводнени над 20 къщи, повече от 15% от улиците са отнесени, 5 или 6 улици безусловно ги няма.

Подготвя се настояването за помощ от Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

Нормализира се ситуацията в Котел, откакто над 200 къщи бяха наводнени от пороя там. Нанесени са и съществени вреди на инфраструктурата в региона. Хората описаха пороя като отблъскващ.

" Трябва да се възвърне пътната настилка, както и да се погрижим за канализационната мрежа ", съобщи заместник-кметът на община Котел Шериф Куванджъ.

Улиците към този момент са почистени. Днес ще се направи спомагателен оглед, комисия ще оцени цената на вредите

От общината ще търсят опция за справяне с вредите посредством смяна в общинския бюджет за тази година, с цел да бъдат отпуснати компенсации на засегнатите хора.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР