В горещините сладката и студена напитка действа разхлаждащо и ободрително.

...
В горещините сладката и студена напитка действа разхлаждащо и ободрително.
Коментари Харесай

Ето какво се случва, ако пиете всеки ден газирани напитки

В горещините сладката и студена напитка работи разхлаждащо и ободрително. Някои обаче просто не могат да се откажат от нея и я пият всеки ден, без да мислят какво предизвикват на тялото си. Това значими с цялостна мощ за газираните. По-долу са изброени 5 съществени вреди, които газираните питиета нанасят на организма.

1. Напълнявате

Със своите калории газираните питиета са същинска калорийна бомба. Следователно който изпива по един литър дневно, гълтам над 300 калории, и то апропо. Проблемът е, че те не засищат и съвсем не съдържат хранителни субстанции. В комбиниране с небалансирано хранене сходен метод на живот може бързо да докара до струпване на непотребни килограми.

2. Проблеми с кожата

Ако елементарно ви излизат пъпки и кожата ви е нечиста, най-добре се откажете от газираното. То овишава равнището на кръвната захар и утежнява още повече акнето и другите кожни недостатъци. А богатото му наличие на захар способства за появяването на бръчки и петна.

3. Зъбите страдат

Захарта в газираните питиета способства за пораждане на кариеси. Освен това е плодородна почва за бактериите. Но с изключение на захар съдържат и доста киселини, които унищожават зъбния гланц. 

4. Влошават се вкусовите ви усещания

Газираното нормално е толкоз подсладено, че това се отразява на вкусовите ви усещания. При постоянна консумация вкусовите луковици по езика атрофират и преставате да усещате отчетливо останалите усети: горчиво, кисело или солено.

5. Лишавате се от калций

Редовната консумация на газирани питиета води до добиване на калций от костната тъкан, а дефицитът на калций е изключително рисков за по-възрастните и децата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР