В гората от високи сгради в Ню Йорк да имаш

...
В гората от високи сгради в Ню Йорк да имаш
Коментари Харесай

Колко струва хубавата гледка от прозореца в Ню Йорк? В този случай $11 милиона

В гората от високи здания в Ню Йорк да имаш панорама е нещо скъпо, което би трябвало да пазиш - и при потребност - да се бориш за него, споделя The New York Times.

В напълно близкото минало в града имаше няколко случая на тежки правосъдни борби и разногласия поради новопоявили се високи здания. Когато живеещите в 12-етажна жилищна постройка в Челси, Манхатън схващат, че скоро техен комшия ще стане нова кула, която ще скрие гледката им към Емпайър стейт билдинг и да спре нахлуващата слънчева светлина през прозорците им, те пробват по-мирен метод - събират се и вършат необикновени оферта на строителя: $11 милиона, с цел да не строи.

Собствениците употребяват типична тактика, само че я прекатурват с главата надолу. Те купуват въздушното право на строителя - нормално употребявано за изключително позволение за по-високи здания - в прилежащия парцел.

Собствениците на съществуващите жилища нямат желание да го употребяват, а тъкмо противоположното - по този начин те целят да не разрешат на строителната компания да построи постройка, по-висока от четири етажа.

Историята е от 2016 година, само че до момента за нея не бе съобщавано. Докато създава материала, изданието попада на още един сходен случай, в който живеещите в 6-етажен блок заплащат $3,25 милиона, с цел да спасят гледката си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР