В Google Android 14 са променени механизмите за разпределяне на

...
В Google Android 14 са променени механизмите за разпределяне на
Коментари Харесай

Google е намалила фоновата активност в Android 14 – новата ОС ще е с подобрена производителност и автономност

В Гугъл Android 14 са изменени механизмите за разпределение на работните натоварвания за процесора и RAM паметта, което би трябвало да окаже удобно влияние върху продуктивността на устройството и живота на батерията. Това заяви Дейв Бърк – вицепрезидент на софтуерното инженерство на Гугъл, отговарящ за Android.

Ресурсите се пестят посредством ограничение на излъчванията, което съставлява механизъм за връзка на системата с приложенията при настъпване на сериозни събития, като да вземем за пример спад в равнището на батерията или превключване на интернет връзките от Wi-Fi към мобилни данни.

„ Свършихме доста работа, с цел да понижим интензивността на процесора за приложенията във фонов режим и вследствие на това Android 14 има 30% по-малко студени стартирания на приложения. Студеното пускане е, когато би трябвало да се прочетат страници с код от флаш паметта и да се реалокират в RAM, преди да се изпълнят, тъй че 30-процентното понижение е много видимо и потребителите несъмнено ще го усетят. “

сподели Дейв Бърк

Той изясни още каква е задачата на намаляването на броя на студените стартирания:

„ Искахме да увеличим броя на кешираните процеси – това са процеси, които се намират в RAM паметта – тъй че да има повече топли стартирания, само че заплахата тук е, че в случай че има прекалено много кеширани процеси и в случай че те в действителност не са замразени (ако в действителност не спят) – те стартират да употребяват процесора по-активно, а по-късно употребяват и сила от батерията. “

обясни топ мениджърът

Тези ограничения спомогнали за постигането на обилни резултати. От Гугъл са съумели да понижат фоновата интензивност с цели 50%.

Разработчиците са създали и оптимизации, които оказват помощ да се понижи количеството на заеманото дисково пространство, без да се компрометира продуктивността. Размера на кода с е понижен с 9% посредством стесняване на декларациите за връщане и разнообразни оптимизации в компилатора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР