ВГолямото преследване“ търсим не просто участници, а големите умове сред

...
ВГолямото преследване“ търсим не просто участници, а големите умове сред
Коментари Харесай

Ники Кънчев: Най-голямата ми награда са комплиментите в очите на хората по улиците

В„ Голямото гонене “ търсим не просто участници, а огромните мозъци измежду нас, съобщи водещият на най-новата телевизионна игра на NOVA Ники Кънчев в изявление на Мартин Антиохов за

В „ Голямото гонене “ участващите могат да изкарат много пари, само че и да ги изгубят, в случай че бъдат „ хванати “ от преследвачите. В твоя живот случвало ли се е да спечелиш или да загубиш ненадейно доста пари - поради „ помощници “, надлежно „ преследвачи “?

Както в „ Голямото гонене “, по този начин и в живота, всички разновидности са вероятни. Преследвачът е на всеки ъгъл. Нужни са квалифициран разум и самоуверено сърце. Чак някакви огромни пари не съм печелил или губил. Почти нищо в моя живот не ми е падало от небето. Всичките ми пари съм си ги изкарвал аз – с доста работа, фотоси, задължения, водения.

Кой е най-големият комплимент от фен или слушател, който си получавал?

Не натрупвам похвали. Но се оглеждам за тях, хах. И ги виждам в очите на хората по улиците. Аз не заедно съм с защита и прикрит в черен джип. Тези погледи са най-най-най-голямата ми премия. Иначе няма да не помни оценката, която получих от британския продуцент Роб Тейлър, който идваше на инспекция по един път в годината, когато водех „ Стани богат ”: „ Ти си измежду петимата най-хубави водещи на тази игра в света ”.

А какъв комплимент си получавал, който в действителност не е бил никакъв комплимент?

Е, и това го има. Имам доста иронични другари и почитатели, че и саркастични. Чрез възприятието за комизъм и шегата могат да се кажат доста истини. Аз също употребявам този метод.

В „ Стани богат “ през последните години като че ли прекалено много от началните въпроси са по-скоро шеговити, обикновени, под предходното равнище на предаването. В „ Голямото гонене “ нужните познания на участниците дали ще са по-близо до „ Кой предмет се употребява за палене на огън? “ с три от отговорите от вида на „ изсъхнал суджук “? Или до „ Какво животно е Мусташ, „ боецът “ от Наполеоновата войска, избавил знамето на своя полк при Аустерлиц? “?

Аха, веселя се, че помните Черния пудел, правилен боец на Наполеон. Името му е станало към този момент нарицателно за смелост и е чест да те нарекат „ Мусташ ”! Не е единствено пуделът, през всичките тези години извадихме стотици страхотни въпроси, които вълнуваха обществото, на другия ден хората още ги обсъждаха. В „ Голямото гонене ” огромната разлика със „ Стани богат ” ще е в динамичността. Всичко ще е доста по-бързо. Плюс нещо невиждано до момента в българския ефирен куиз ефир – директна борба на познания сред Играч и Преследвач. Ау, уповавам се на борби, които ще се помнят дълго, като тази край градчето Славков (нищо общо с Батето) край Бърно. Всъщност това е екс-Аустерлиц, където в действителност е имало колосален дуел сред Наполеон и Кутузов. В „ Голямото гонене “ знанията са издигнати в фетиш. Затова този път няма да съм самичък. Ние търсим не просто участници, а огромните мозъци измежду нас. Обществото ни има потребност да ги види. Приемам като своя задача да ги открия и да срещна българските фенове с тях. Преследвачите към този момент са ясни и са доста забавни персони всеки един от тях! Направо са „ А “ тим, Висша лига! Разпознаваеми в цяла България. Мартин Иванов или Черния рицар: победител в „ Минутата “, 18 пъти първенец при Горанов, енциклопедия, „ синя лавина “, създател на първата куиз книга в България за „ Ливърпул “ и мой огромен другар. Любомир Братоев или Мъдреца: пъклен интелигентен, грамотен, хората се влюбиха в него в „ Стани богат “ преди десетина години, немски ученик, провежда набожен туризъм. Пламен Младенов или Професора: един от най-силните куиз играчи в България, мерил сили и на европейско равнище, с доста ползи и греещи очи. И Дамата ни Пика или Миглена Драганова: три пъти победи в „ Последният печели “, не се взима на съществено, само че е доста умна и интелигентна. Нещо значимо: в случай че аз ще повеждам и приказвам, в случай че играчите ще играят за пари, същинският тест обаче ще е за Преследвачите - всяка вечер един от тях ще е подложен на същински изпит. Тяхното добро име ще бъде атакувано всяка вечер. Това са Преследвачите за първия ни сезон, след това ще се взема решение дали ще са те или други нови герои.

Коя полезност би поискал на обществото ни да си пробие път измежду настоящите сега материално благоденствие, популярност, мощ (често и единствено физическа) и власт? Знанието, творчеството, състраданието, друга?

Със сигурност знанието е мощ. Светът през днешния ден може да сложи на тестване безусловно всичко. В морето от обстоятелства и събития доста хора не съумяват да ги слагат в верния подтекст точно заради липса на познание. Основата на знанието е образованието. Не инцидентно е казано от по-мъдрите от нас: Напред, науката е слънце! Другите полезности, които изповядвам, в действителност са състраданието, съпричастността и по-скоро солидарността. Да протегнеш ръка на някой в потребност, даже без да го познаваш, без да си го виждал, е велико възприятие. В последните години много работя в това направление.

Цялото изявление с Ники Кънчев може да прочетете  

Не пропускайте старта на „ Голямото гонене “ от 5 септември в 18:00 ч. по NOVA. Повече информация може да откриете във на предаването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР