В голямата зала на Драматичния театър в Пловдив с премиерата

...
В голямата зала на Драматичния театър в Пловдив с премиерата
Коментари Харесай

Есенният международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът" представя 19 спектакъла от 5 държави

В огромната зала на Драматичния спектакъл в Пловдив с премиерата на „ Месец на село " по Тургенев през днешния ден стартира 27-мото издание на Есенния интернационален сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът ". Представлението е на студентите от НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов " от класа на проф. Маргарита Младенова, която е и режисьор на спектакъла. Това оповестиха на конференция уредниците на фестивала. Тазгодишното му издание включва 19 спектакъла, голям брой изложения, министър председатели на книги, кръгла маса и четене на пиеса.

В понеделник, 11 септември, предстоят две представления - „ Шахнаме: Сказание за Зал " и премиерата на Пловдивския спектакъл на „ Лебедът ". Почитателите на режисьора Веселка Кунчева ще могат да се насладят на нейния театър „ Дон Кихот " на Младежкия спектакъл на 12 септември. Младежката натрупа ще зарадва публиката на 12 септември с представлението „ Арт " с Петър Петров - Перо, Георги Гоцин, Кирил Недков.

На 13 септември ще забележим „ Игри в задния двор " на спектакъл „ София " и „ Неведение " на Народен спектакъл „ Иван Вазов ". На 14 септември „ Сцена на кръстопът " се трансформира в интернационална сцена с копродукцията „ Едуард II " на Драматичния спектакъл и Народен спектакъл „ Йордан Хаджиконстантинов - Джинот " - Велес, Република Северна Македония. Зад плана стои режисьорът Андрий Жолдак, а в спектакъла взе участие и артистът от Пловдивския спектакъл Борис Кръстев. В същото време на Камерна сцена ще се играе спектакълът „ Великденско вино " с Владимир Пенев.

„ Няма ток за електрическия ток " на драматурга Александър Секулов ще бъде интерпретиран от трупата от Народен спектакъл „ Йордан Хаджиконстантинов-Джинот " във Велес на 15 септември в Голяма зала. По същото време на камерна сцена ще гледаме „ Козата, която свири на акордеон " с създател и режисьор Елин Рахнев - моноспектакъл на Мая Бежанска.

Представления ще се играят в дните до 21 септември, когато фестивалът ще завърши с музикалния театър " Млади артисти на кръстопът " на студенти от НАТФИЗ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР