В голяма част от южните райони на САЩ продължава да

...
В голяма част от южните райони на САЩ продължава да
Коментари Харесай

Заради снежните бури в САЩ: Отменени полети, хиляди хора останаха без ток

В огромна част от южните региони на Съединени американски щати продължава да има лед, киша и сняг , а в Тексас хиляди хора, в това число и в столицата на щата Остин, нямат ток, съобщи Асошиейтед прес.

В Тексас още веднъж бяха анулирани стотици полети , въпреки и не толкоз доста, колкото през предходните дни. Задава се обаче нова вълна от студено време в Съединени американски щати, като се чака арктически леден фронт да се придвижи от Канада към и до на следващия ден да навлезе в североизточната част на Съединени американски щати. По данни на Националната метеорологична работа фронтът ще донесе сняг и вятър с температури под минус 45 градуса по Целзий в северната част на района Нова Англия.

Според уеб страницата " ПауърAутидж ", който наблюдава данните за комуналните услуги, повече от 400 000 души в Тексас към момента нямат ток .

Училищата в Далас и Остин, както и доста други в Оклахома, Арканзас, Мемфис и Тенеси бяха затворени през днешния ден, защото продължава да вали сняг, дъжд и слана.

Екипите на летищата се бореха с леда, с цел да поддържат пистите отворени. До тази заран самолетните компании анулираха общо над 500 полета на интернационалното летище Далас/Форт Уърт, което е повече от една четвърт от всички полети, планувани за деня.

В съпоставяне с през вчерашния ден, през днешния ден са били анулирани 1300 полета по-малко , само че през днешния ден са анулирани 1000 полета повече, в сравнение с във вторник, оповестява уеб сайтът " ФлайтАуеър ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР