В голяма част от Швейцария температурите този уикенд са под

...
В голяма част от Швейцария температурите този уикенд са под
Коментари Харесай

Женева стартира спешен план „Студено време“ в помощ на бездомните

В огромна част от Швейцария температурите този уикенд са под нулата, оповестява swissinfo.ch. Застудяването обхвана първо френско- и немскоговорящите райони, след мощно навлизане на арктически въздух и снеговалежи в петък и събота.

Ако ще пътувате за алпийската ски-дестинация, не е зле да се информирате за настъпилите температури - в La Brévine, в северозападна Швейцария, в петък вечер живакът падна до -18,4°C – най-ниското записано равнище на градусите тази година. Ледени температури бяха регистрирани и нощес в Ла Шо дьо Фон в кантон Нюшател (-12,7°C), Шлайтхайм в кантон Шафхаузен (-11,9°C), летище Цюрих (-8,5°C) и столицата Берн (-7,8°С). Междувременно в кантон Тичино в Южна Швейцария, температурите са позитивни, например 5,1°C в Лугано.

С оглед на ниските температури, управляващите на Женева взеха решение да започват проекта си „ Студено време “ от през днешния ден, най-малко за три нощи. Общинската самодейност дава незабавен заслон на всички, които спят безусловно по улиците на града.

Градската обществена работа усили и личния състав, който...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР