В големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на

...
В големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на
Коментари Харесай

Замърсяване на въздуха над нормите в 8 от големите ни градове


В огромните градове у нас още веднъж е регистрирано замърсяване на въздуха, демонстрират данни на индикатора „ Air Quality Index “ на Европейската комисия, съобщи БНР. Най-мръсен е въздухът в София в кварталите " Младост " и " Надежда ", където запрашаването е над 4 пъти над нормата. Превишения са регистрирани още в Шумен, Смолян, Варна, Перник, Плевен, Велико Търново и Пловдив. 

И през днешния ден буферните паркинги на метрото в столицата ще са безвъзмездни за всички, които оставят колите си и употребяват градския превоз. Въведената през вчерашния ден мярка е удължена поради регистрирани повишени равнища на фини прахови частици. 

Екипи на Столичния инспекторат не престават инспекциите за нерегламентирано горене на боклуци, а от Пътна полиция ще стопират коли за инспекция с мобилни газ-анализатори, които регистрират равнищата на отработените газове.

От Столична община приканват жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли през днешния ден, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при опция, да употребяват различно отопление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР