В големите градове хора излязоха на протест, скандират Оставка“В големите

...
В големите градове хора излязоха на протест, скандират Оставка“В големите
Коментари Харесай

В големите градове хора излязоха на протест, скандират „Оставка“

В огромните градове хора излязоха на митинг, скандират „ Оставка “
В огромните градове на България хората излязоха за следващ ден на митинг, предадоха кореспондентите на БГНЕС от другите райони.

Навсякъде протестиращите скандират „ Оставка “. Те упорстват за промени, които да подобрят живота им, както и за промяна на държавното управление. Така митингите, почнали против повишаването на горивата, стартират да минават в антиправителствени.

Благоевград

В Благоевград се организира пешеходно шествие на недоволни жители. Протестът е за по-добър живот. Хората минават по улиците с искане за промяна на системата и оставка на държавното управление. Шествието минава от жп гарата до пл. „ Македония “, където е паметникът на Гоце Делчев. Скандиращите са охранявани от полицията. Протестиращите скандират „ Мафия “ и „ Оставка “.

Искам да пребивавам в България, съобщи млада благоевградчанка, участник в митинга.

София
 Полиция охранява на всички места митингите Полиция охранява на всички места митингите / БГНЕС
В столицата на разгласен като народен митинг против безобразията в България хората се събраха пред Народното събрание.

„ Протестираме против това, че купих учебник на сина ми от 220 лева по британски за 9 клас. Ако мислите, че това е обикновено. Зареждаме гориво от 2,40 – 2,60 лева Искам да попитам ръководещите, някой някъде получава ли някакви комисионни? Защо по този начин се получава, че тук в София се живее добре, в провинцията се живее зле. Българското население изчезва. Отидете в Северна България да видите какво става по селата. Тия хора, които ни ръководят, би трябвало по-често да си вървят по регионите ”, сподели Владимир.

Защото е извънредно неудовлетворен от ръководството на тази страна пред Народното събрание бе Людмил. „ От незаконното държавно управление и неприятния, безочлив лъжовен парламент и нямам предпочитание да пребивавам в тези условия ”, добави мъжът.

В един миг протестиращите блокираха придвижването пред Народното събрание. Със викания те минаха на шествие по „ Цар Освободител “ и откакто стигна до Министерския съвет и блокираха придвижването и в този регион, а след това се насочиха по „ Дондуков ” към Орлов мост, където също имаше обсада на придвижването.

Старозагорско
 Железни загради не стопираха блокадата на Хаинбоаз Железни загради не стопираха блокадата на Хаинбоаз / БГНЕС
В Старозагорско протестиращите се събраха в региона на Гурково, при започване на Прохода на Републиката. Със викания "Оставка" протестиращите съумяха да блокират придвижването през Прохода на Републиката, макар засиленото полицейско наличие и поставените железни преграждения. Няколко буса на жандармерията, над 15 патрулни автомобила и към 100 униформени участваха в построяването на оборудването. От няколко дни върви дейна акция във фейсбук за цялостна обсада на прохода "Хаинбоаз".

Протести се организираха и в Пловдив и Варна./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР