„В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти,

...
„В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти,
Коментари Харесай

Д-р Виткова: Има недостиг на лекари, системата е не само претоварена, но е и в абсурдна ситуация

„ В огромни софийски лечебни заведения на визитации минават специализанти и стажанти, няма доктор. Стига се до безотговорно използване на кортизонови препарати. Системата е освен претрупана, само че е и в неуместна обстановка на множеството места - няма кой да лекува ". Това съобщи доктор Мими Виткова, някогашен министър на опазването на здравето в предаването „ Офанзива “ по Нова нюз.

„ Нуждаем се от помощ в реанимационната инсталация и на фрагментите. Наблюдава се понижаване на броя на заболелите, само че е преждевременно да приказваме дали ограниченията са дали резултати. “, разяснява медикът.

„ Има политически боязън от въвеждане на локдаун. По същата причина се забавихме и със зелените документи. Не приказва по никакъв начин добре за политиците, обществото и здравната система да сме водещи по смъртност. Няма по какъв начин да се оправим, в случай че не се съблюдават ограниченията и спазването не се управлява ", счита доктор Виткова.

Тя акцентира, че нормално ваксинираните постъпват по-рядко в болница, а заболяването протича по-леко.

„ Няма еднопосочно мнение, че съществуването на антитела значи, че човек не предава инфекцията “, сподели доктор Виткова.

По тематиката с тестването на децата тя съобщи, че би трябвало да се изчака с връщането в учебно заведение на останалите деца, с цел да се види каква ще бъде заболеваемостта.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР