В годишното си обръщение пред депутатите в Прищина президентът на

...
В годишното си обръщение пред депутатите в Прищина президентът на
Коментари Харесай

Хашим Тачи: Войната срещу Сърбия е спечелена

В годишното си послание пред депутатите в Прищина президентът на Косово Хашим Тачи разгласи, че страната е спечелила войната против Сърбия и е пристигнало време да се завоюва мира, предава белградското радио „ Б92 “, представено от Агенция "Фокус ".

„ Със Сърбия имаме епохи на военни дейности. Спечелихме тази война на голяма цена. Сега е време да спечелим мира със Сърбия, за нас и бъдещите генерации. Ето за какво поздравявам преговорния екип от косовския парламент и започването на работата за реализиране на съглашение със Сърбия “, съобщи косовският президент по време на парламентарна сесия, която беше бойкотирана от опозиционните партии ЛДК (Демократическата лига на Косово, Движение „ Самоопределение “ и Социалдемократическата партия на Косово “.

По думите на Тачи договорът с Белград би трябвало да е финален изчерпателен документ, подписан в границите на мирния развой под егидата на Европейския съюз и който има цялостната поддръжка на Съединени американски щати.

„ Споразумението би трябвало да докара до признаването на Косово от Сърбия и участие в Организация на обединените нации, а в същото време то би трябвало да донесе резистентен мир и непоклатимост на района “, изясни президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР