В годината, инспирирана от движението MeToo“, филмовият фестивал в Кан

...
В годината, инспирирана от движението MeToo“, филмовият фестивал в Кан
Коментари Харесай

Кой кой е в журито на филмовия фестивал в Кан?


В годината, инспирирана от придвижването „ MeToo “, филмовият фестивал в Кан също е „ най-женственият “ до момента, с болшинство от 25 известни дами и управляван от жена. Ето 9 от най-известните членове на журито:

Кейт Бланшет

Двукратната носителка на "Оскар" от Австралия е 12-ата жена, която е отпред на състава на съдиите. 48-годишната актриса се очерта като основна фигура в битката против половия тормоз в Холивуд. Една от първите, повдигнали обвиняване против Харви Уейнстейн, Кейт неотдавна сътвори придвижването "Time's Up" ( “Времето изтече “) в поддръжка на жертвите на полова корист.

Кейт Бланшет прави своя пробив като английската кралица Елизабет I в биографичния филм от 1998 година и печели първата от шестте си номинации за Оскар.

Въпреки, че в никакъв случай не е печелила нищо в Кан, осъществяването й в "Карол", където, дружно с Руни Мара играят влюбена двойка, й носи възторжена рецензия през 2014 година

Чан Чен

41-годишният артист е един от най-известните в Тайван, изстрелян към славата със сагата от 2000 година "Тигър и змей “, режисиран от сънародникът му Анг Лии.

Роден в семейство на артисти, Чан получава първата си основна роля на 14-годишна възраст в "A Brighter Summer Day", епос за воюващи улични банди.

Той взе участие в няколко оценени от рецензията китайски филми, в това число „ Hou Hsiao-hsien's "The Assassin", който завоюва премията за най-хубав режисьор на фестивала в Кан през 2015.

Кристен Стюарт

28-годишната актриса от дълго време е една от любимките на Кан. Тя се появява във филмовата конкуренция в "On the Road" на Валтер Салес през 2012 година и филмът на Уди Алън" Cafe Society" през 2014 година

Актрисата се показа на миналогодишния фестивал с първия си късометражен филм като режисьор, "Come Swim".

Кристен Стюарт е родена в Лос Анджелис и за първи път е видяна от изследовател на гении на осем години, като прави пробив с ролята като щерка на Джоди Фостър в трилъра от 2002 година "Паник стая". Но кариерата й направи скок на 17, когато тя изигра тийнейджърката Бела Суон, влюбена във в върколак във поредицата "Здрач".

Хайджа Нин

Бургундката Хайджа Нин се трансформира в една от най-известните френскоговорящи певици на Африка с неповторимата си композиция от афро-кубински ритми и съвременен поп.

Тя работи и като композитор дружно с музикални митове като Монсерат Кабайе и Стинг и снима видеоклип с френската екранна легенда Жана Моро.

Дъщеря на посланик и най-малкото от осем деца, тя учи музика на ранна възраст, преди да се реалокира в Европа.

Ава дю Верне

Режисьор, сценарист и продуцент, тя режисира номинираната за Оскар драма "Селма"и е първата афро-американка, снимала филм с бюджет над 100 милиона $, тазгодишния "A Wrinkle In Time" с присъединяване на Рийз Уидърспун и Опра Уинфри.

Робер Гедигян

Френски публицист и продуцент, той е най-известен с "The Young Karl Marx".

Режисира също по този начин високо оценения "Le voyage en Armenie, филм, изработен в родината му.

Леа Сейду

На 32-годишна възраст тя е една от най-известните актриси на Франция и е собственик на отличие от „ Златната палма “.

С присъединяване си във филми на Куентин Тарантино и Уди Алън, Сейду е може би най-известна за феновете по целия свят като момичето на Бонд във филмът от 2015 година "Спектър".

Дени Вилньов

Известният режисьор и сценарист, чиято актуализация на научно-фантастичната класика "Blade Runner 2049" взе две награди "Оскар" тази година, е чест посетител на фестивала.

50-годишният режисьор прави дебюта си в Кан преди две десетилетия "August 32nd on Earth", драма за прочут модел в екзистенциална рецесия, решаваща да има дете от най-хубавия си другар.

Андрей Звягинцев

Руският режисьор на класики като "Завръщане" и "Левиатан" е считан за един от най-великите режисьори в света сега. С последния си филм "Loveless" той стана любим на критиците " на миналогодишното издание на „ Златната палма “./БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР