В Германия започва тридневна национална железопътна стачка, съобщава Ройтерс. Отмяна на

...
В Германия започва тридневна национална железопътна стачка, съобщава Ройтерс.
Отмяна на
Коментари Харесай

Тридневна стачка парализира жп транспорта в Германия

В Германия стартира тридневна национална железопътна стачка, оповестява " Ройтерс ".

Отмяна на влакове в цялата страна в допълнение ускорява хаоса при пътуването в най-голямата стопанска система в Европа, където продължаващите митинги на фермерите също затрудниха придвижването по пътищата.

Профсъюзът на машинистите на GDL стартира главната си стачка рано тази заран, откакто от нощес стачка оповестиха машинистите на товарни влакове.

Стачните дейности ще продължат до петък вечерта, заради което националният железопътен оператор Deutsche Bahn е заставен да вкара кратко изключително разписание.

Компанията предизвести, че стачката ще повлияе на проектите за пътешестване на милиони и насърчи хората да анулират или отсрочат всички идни пътувания.
 Фермерски митинг провокира транспортен безпорядък в Германия
Фермерски митинг провокира транспортен безпорядък в Германия

Браншът е неудовлетворен от проектите за последователно унищожаване на земеделските дотации

Дългогодишният спор за заплащането и работното време се разгоря още веднъж след примирието по Коледа.

Синдикатът упорства за понижаване на работното време от 38 на 35 часа седмично за работещите на смени, както и за нарастване на заплащането с 555 евро (на месец и еднократен бонус за инфлация в размер на 3000 евро.

Deutsche Bahn предложи еластичност на работното време, само че отхвърли да го понижи без редуциране и на заплатата.

Националната стачка на железниците идва на фона на възходящите стопански проблеми, пред които е изправена Германия тази година - слаби макроикономически данни, високи лихвени проценти и възходящи рецензии към съдружното държавно управление.

тази седмица, провокирани от неодобрение поради плануваните съкращения на дотациите, оказаха спомагателен напън върху канцлера Олаф Шолц.

Ръководителят на асоциацията на немските фермери DBV даде обещание да ускори митингите през днешния ден, откакто колони от трактори и камиони блокираха пътища в страната по-рано тази седмица.

" Твърде доста е прекалено много " , акцентира Йоахим Руквид и прикани държавното управление да се откаже от съкращенията на дотациите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР