В Германия за първи път е открита гореща линия за

...
В Германия за първи път е открита гореща линия за
Коментари Харесай

Германия с помощ за мъжете, станали жертви на насилие

В Германия за първи път е открита гореща линия за мъже – жертви на принуждение. Инициатори са съответните министерства, отговарящи за равните благоприятни условия на жителите в провинциите Северен Рейн – Вестфалия и Бавария.
От телефона на доверието може да се възползват мъжете, без разлика от възрастта, които са се сблъскали с принуждение – домашно или полово, гонене или брак по насила, оповестява Дойче веле.
Според Ина Шаренбах – министър по въпросите на общините, строителството и равните благоприятни условия на провинция Северен Рейн – Вестфалия, е значимо мъжете също да имат опция да подадат сигнал, в случай че са станали жертви на принуждение, съобщи БГНЕС.
Германските провинции поставят взаимни старания за битка против насилието над дами, напомня Шаренбах, а в този момент е пристигнало време „ да се даде подтик и на битката против насилието над мъже “.
Подчертава се, че телефонът е наличен за всички немски жители, а Северен Рейн-Вестфалия и Бавария приканват и останалите провинции да се причислят и да вземат присъединяване в тази самодейност.
По данни на федералните институции, за 2018 година делът на мъжете, станали жертва на домашно принуждение от сътрудниците си, е повишен до 18,7 %, в съпоставяне със 17,9 % през 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР