В Германия влезе в сила законът, регулиращ притежанието и отглеждането

...
В Германия влезе в сила законът, регулиращ притежанието и отглеждането
Коментари Харесай

В Германия влиза в сила закон за легализация на канабиса

В Германия влезе в действие законът, регулиращ притежанието и развъждането на канабис, който провокира дискусия в немското общество, оповестиха съветски медии.

Според новите правила жителите на Германия на възраст над 18 години имат право да имат не повече от 25 грама канабис на улицата за лична приложимост. Вкъщи е разрешено да отглеждате не повече от три храста канабис или да имате най-много 50 г канабис за лични потребности. Сега растението е отстранено от листата на неразрешените субстанции.

Вече може да се пуши канабис на публични места, само че е неразрешено наоколо до деца, младежи, както и наоколо до детски градини, учебни заведения, детски и спортни площадки, както и на пешеходни зони денем. От юли вторият стадий на заверка ще разреши на следените от страната общества за канабис да отглеждат канабис при строги условия и да популяризират опиата на членове на такива организации. В същото време законът планува ограничения за попречване на пристрастяването към канабиса.

Частичната заверка на канабиса през 2021 година беше включена в съдружното съглашение на Социалдемократическата партия на Германия, Зелените и Свободната демократическа партия. Здравният министър Карл Лаутербах съобщи, че влезлият в този момент в действие закон е насилствена мярка. Според него това ще разреши на страната да отбрани жителите от по-опасните смеси за пушене и други опиати, които се популяризират безотговорно на черния пазар.

Опозицията, федералните държавни управляващи и разнообразни организации се опълчиха на легализирането на канабиса, вярвайки, че новите правила ще се отразят отрицателно на битката с престъпността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР