В Германия са регистрирани атаки срещу руски обекти и магазини,

...
В Германия са регистрирани атаки срещу руски обекти и магазини,
Коментари Харесай

Нападат руски обекти и магазини в Германия

В Германия са регистрирани офанзиви против съветски обекти и магазини, сподели за Welt am Sonntag вътрешният министър Нанси Фезер. Според нея „ имаше офанзиви против съветски обекти или магазини, само че ние постоянно даваме да се разбере, че това е война на съветското държавно управление. Това не е война на хора с съветски корени, живеещи в Германия “. В края на март шефът на федералния отдел на престъпната полиция Холгер Мюнх сподели, че седмично се записват минимум 200 закононарушения против рускоезични жители в Германия. Те варират от обиди и закани до физическо принуждение и вреди на имущество.

Фезер означи, че немските чиновници на реда вършат всичко, „ с цел да не бъдат застрашени украинските бежанци “. „ Искаме да защитим дамите и децата, в частност, тъй като те са изключително уязвими. Това значи по-специално отбрана от полово принуждение и трафик на хора. Ето за какво увеличихме наличието на полицията толкоз доста. Но това не е свързани с активността на Русия “, сподели тя.

В същото време министърът осъди акцията в поддръжка на рускоезичното население на Германия, която се организира в Берлин предишния уикенд. „ Наблюдаваме високо равнище на риск от вероятни съветски хакерски атаки. Засилихме всички ограничения за отбрана на страната “, добави тя.

По-рано в Берлин се организира автомобилно рали с присъединяване на към 900 души, публично беше оповестено като акция против дискриминирането на рускоезичните поданици на Германия, до момента в който доста коли бяха с съветски флагове. Акцията, съгласно полицията, е протекла без произшествия, само че държанието ѝ е подложено на критика в обществените мрежи от редица консуматори, в това число украински деятели. Представителят на Министерството на вътрешните работи на Германия Максимилиан Кал означи, че немските правоприлагащи органи ще подхващат ограничения, в случай че е належащо, по отношение на дейности в Германия с проява на съветски флагове, само че свободата на събранията е съществена в страната.

На Запад от време на време се насочат обвинявания против „ съветските хакери “. Руската федерация неведнъж отхвърля обвиняванията на западните страни в хакерски атаки, наричайки ги неоснователни, а също по този начин декларира, че е подготвена да си сътрудничи в региона на киберсигурността. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР