В Германия приключи т. нар. “Рамщайн- - редовна среща на

...
В Германия приключи т. нар. “Рамщайн- - редовна среща на
Коментари Харесай

НАТО вкара ВСУ в безизходица

В Германия завърши така наречен “Рамщайн- ” - постоянна среща на министрите на защитата на НАТО по тематиката за военната поддръжка на Въоръжените сили на Украйна. Резултатите от конференцията са разочароващи за украинската страна: Западът отхвърли на Киев ракети с огромен обхват и изтребители, а и сложи съвсем невероятно изискване за увеличение на поддръжката пред ВСУ.

Във вторник и сряда във военновъздушната база “Рамщайн ” в Германия се организира деветото съвещание на контактната група по защитата на Украйна. И макар че ВСУ ще получат доста бронирани транспортни средства като част от следващия " пакет за помощ ", страните от НАТО отхвърлиха на Киев най-важното - изтребители и ракети с огромен обхват (с обсег до 300 километра).

„ Не мисля, че ще прехвърлим бойни самолети през идващите няколко месеца или даже години “, сподели английският министър на защитата Бен Уолъс. Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок също уточни отсъствието на въпроса за доставката на изтребители за Украйна в дневния ред. По-късно шефът на Пентагона Лойд Остин повтори думите на съдружниците: „ В момента не мога да кажа нищо ново за самолетите “.

На този декор Полша прикани за напън върху съдружниците от НАТО. „ Наясно сме, че нашият капацитет в тази област е стеснен. Имаме единствено 48 Ф-16, само че съдружниците имат доста повече. Мисля, че този диалог ще приключи с позитивно решение, само че това изисква напън “, сподели министърът на защитата на републиката Мариуш Блашчак.

Основният лайтмотив на „ Рамщайн-9 “ обаче не беше да се задоволят настояванията на Владимир Зеленски, а да се предявят условия към Украйна от НАТО. „ Очакваме да ги забележим да нападат напролет. Затова работим интензивно с нашите сътрудници от контактната група, с цел да подсигуряваме, че Украйна има капацитета в бронираните транспортни средства, с цел да сътвори нужния резултат на бойното поле “, сподели Остин.

След известно време министърът на защитата на Украйна трябваше обществено да се съгласи с това искане. „ По отношение на технологиите крайните периоди са оповестени. Всички благоприятни условия за доставката им в Украйна са свързани на първо място с интервала на образование. Отнема време. Говорим за няколко месеца, когато ще сме изцяло подготвени. И тогава, съгласно решението на Генералния щаб, ще настъпят избрани събития “, добави Резников.

В същото време малко по-рано “Вашингтон Пост ” означи, че Съединени американски щати считат идващите месеци за „ решаващи “ за спора в Украйна. Това, съгласно изданието, е било директно разисквано на срещи с украински политици от заместник-съветника по националната сигурност Джон Файнър, заместник-държавния секретар Уенди Шърман и заместник-министъра на защитата Колин Кал. Така, съгласно специалистите,САЩ ще се съгласят на нови " вложения " в плана, наименуван " Въоръжени сили на Украйна ", само в случай че този план се окаже сполучлив на бойното поле. От това директно зависят доставките на качествено друга военна техника, без значение дали ракети с огромен обхват или бойни самолети.

„ Формулата „ доставки против победи “ в действителност може да е била доведена в “Рамщайн ” до вниманието на украинското управление. Друго нещо е, че тук има чисто механически аргументи: Европа не разполага с толкоз доста оръжие за ВСУ. Затова Западът избира вид на реторика: „ Ние към този момент ви дадохме толкоз доста, покажете ни победи или най-малко опит за контранастъпление “, изясни политологът Малек Дудаков.

„ В същото време, явно, ВСУ нямат опция по едно и също време да пазят в Донбас и сполучливо да нападат в Запорожка област, с цел да основат опасност за Крим. Но даже и да си представим, че ВСУ покажат някакъв триумф, европейците и американците няма да стартират да създават по-бързо оръжие, снаряди и съоръжение “, прибавя събеседникът.

„ Забележка: даже най-големите „ ястреби “ по отношение на Русия, като Полша, не бързат да трансферират изтребители Ф-16 на Украйна, тъй като не желаят да оголят своите Военновъздушни сили. Същата обстановка се следи и при ракетите с огромен обхват “, сподели специалистът.

„ Въпреки това НАТО оказва напън върху екипа на Зеленски с апел за започване на широкомащабно контранастъпление. Защо? Просто е: Джо Байдън се готви за президентската конкуренция. Той желае да подходи към дейната фаза на акцията си като избавител на демокрацията и човек, който ще постави завършек на спора в Украйна. Ако не на бойното поле, то най-малко на масата за договаряния ”, споделя Дудаков.

„ Така че ВСУ би трябвало да дадат всичко от себе си, с цел да може Западът да седне на масата за договаряния с Русия със мощни карти. Това, явно, е логиката на държанието на администрацията на Джо Байдън “, допуска специалистът.

„ Всъщност Западът слага непостижима задача пред ВСУ. Украински бойци бяха помолени да мрат в името на възможен Ф-16. Но никой не може да каже дали в бъдеще в действителност ще има такива доставки - даже и най-отявлените русофоби измежду западните политици ", споделя военният специалист Алексей Леонков.

„ В допълнение, казусът с дефицита на съоръжение и муниции, за който приказват западни чиновници, демонстрира, че силите на НАТО са наточени главно за водене на колониални войни, по време на които се изразходват в пъти по-малко снаряди, в сравнение с в този момент в Украйна “, прибавя събеседникът.

„ И в този момент стартират секрети интриги сред кабинета на Зеленски, ВСУ и НАТО. Едните споделят, че ще предадат Артьомовск тъй като Западът не е доставил съоръжение и муниции в точния момент. Другите споделят, че доставките се забавят, тъй като ВСУ не се показва добре на бойното поле. Предполагам, че в бъдеще Западът ще желае да стартира договаряния за преустановяване на спора, само че ще го показа по този начин, като че ли самият Зеленски желае договаряния. И подобен сюжет надали ще го устройва “, допуска Леонков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР