В Германия основното място, на което се издават дигиталните COVID

...
В Германия основното място, на което се издават дигиталните COVID
Коментари Харесай

Бум на търговията с фалшиви сертификати в Германия

В Германия главното място, на което се издават цифровите Коронавирус документи и съответния QR код след имунизация, са аптеките. Фармацевтите все по-често се сблъскват с клиенти с подправен имунизационен документ. Не рапортуват всички случаи, тъй като се опасяват от експанзията на клиентите. Сертификат се издава против имунизационен паспорт, в който се съдържа информацията за всички сложени дози.
QR код в Германия се изисква на доста места - с цел да купиш коледен подарък от магазин, да отидеш на сауна или да пиеш чаша вино в ресторант. Лекарите и имунизационните центрове също могат да издадат съответния документ. Хората, които имат намерение да се снабдят с него посредством машинация, отиват най-много в аптеката.

Най-честите случаи, в които аптекари засичат подправени имунизационни паспорти са при недействителен партиден номер на имунизациите. Някои са с дата на имунизация, когато по-голямата част от популацията въобще не е имала достъп до препаратите, осведоми DW.

Законът в Германия планува до 5 години отнемане от независимост за подправен документ.

Но и това не позволява казуса. Само в регион Обербергиш, където живеят към 270 000 души, полицията сега проверява 160 случая на евентуални злоупотреби.

Фалшификаторите намират нови пътища да заблудят управляващите. Те към този момент стартират да модифицират и QR кодовете, които се запаметяват в приложението на мобилния телефон. Така притежателите на подправените документи получават достъп до публичните места. Дори и чиновниците в аптеките не могат да ги спрат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР