В Германия новият министър на отбраната се обяви за скорошно

...
В Германия новият министър на отбраната се обяви за скорошно
Коментари Харесай

Какви са приоритетите на новия министър на отбраната в Германия

В Германия новият министър на защитата се разгласи за скорошно реализиране на задачата, контрактувана с сътрудниците в НАТО - 2% от брутния вътрешен артикул за защита. Крамп-Каренбауер, която е и водач на Консервативната партия, съобщи че страната ще бъде благонадежден сътрудник в Алианса. На изключително съвещание в Бундестага тя публично наследи поста от Урсула фон дер Лайен, определена за ръководител на Еврокомисията.

Подробностите от Мария Стоянова.

 © БГНЕС
В политически Берлин лятната почивка към този момент е в разгара си. Сградата на Райхстага се реновира. Затова конституционната клетва, която поставя всеки немски министър не се състоя в пленарната зала.

709-те депутати, които се наложи да пресечен отпуските си, организираха съвещание във фоайето на прилежащата парламентарна постройка.

Веднага откакто постави клетва, Ангерет Крапм-Каренбауер разясни визиите си за отбрaната - по-малко икономисване на стредства във войската и увеличение на бюджета.
Анегрет Крамп-Каренбауер, министър на защитата на Германия: Германската войска още веднъж се разраства - и с фрагменти, и с съоръжение. Всички трендове в последна сметка сочат нагоре. Искам да продължа това и то би трябвало да се подсигурява за дълго време.
Новият министър беше номиниран изненадващо предходната седмица. Опозицията и съдружният сътрудник подлагат на критика, че поема поста с персонални властови подбуди и по този начин да се квалифицира за канцлер.

Упреци имаше и за провеждането на изключителното съвещание. Неговата организация коства 200 000 евро.

Понеже във фоайето на офис-сградата нямаше климатици, депутати разясниха, че са чувствали като при 90 градуса по Целзий.
 Анегрет Крамп-Каренбауер постави клетва като министър на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер постави клетва като министър на защитата на Германия
В Германия новият министър на защитата, водачът на Християн-демократичния съюз, Крамп-Каренбауер, публично постави клетва. Тя наследява на поста Урсу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР