В Германия наскоро беше открит завод за рециклиране на батерии

...
В Германия наскоро беше открит завод за рециклиране на батерии
Коментари Харесай

Знаете ли защо електромобилите са доста по-неекологични от колите с ДВГ?

В Германия неотдавна беше открит цех за преработване на акумулатори от Volkswagen. Очаква се оборудването да обработва 3600 акумулатори годишно. Намира се сред Хилдесхайм и Брауншвайг. Компанията възнамерява да разшири процеса, като сътвори нов цех, който ще е още по-ефективен. Наличието на такива фабрики обаче е нищожно в международен мащаб, а производството на акумулатори, както се оказва, е много по-вредно за околната среда от бензиновите коли. Единственото преимущество е, че огромните градове, употребявайки електрически автомобили, остават с по-чист въздух, само че световно видяно производството на електрически автомобили не е екологичен развой.

Електрическите коли (EV) са рекламирани като все по-популярен метод за понижаване на замърсяването и световното стопляне, само че те не са лишени от своите дефекти. Техният индустриален развой изисква повече токсични минерали и заводите, свързани с производството на акумулатори създават повече парникови газове от тези за стандартните коли. Те също имат по-голямо влияние върху киселинния дъжд, праховите частици във въздуха и смога, в сравнение с фабриките за стандартните коли, и замърсяват повече от транспортните средства, задвижвани с бензин. Те също по този начин способстват и за изчерпването на изкопаемите горива и минералните запаси.

Проучвания по тематиката откриват, че токсичността за хората от електрическите коли е по-лоша от тази на колите, задвижвани с бензин. Изследователите обаче означават, че електрическите автомобили имат по-ниски излъчвания на световно стопляне от колите, задвижвани с бензин. Те могат също по този начин да причинят по-голяма токсичност за хората заради по-големите акумулатори. В последна сметка се чака електрическите автомобили да изместят моторите с вътрешно горене от пазара и заради тази причина би трябвало съществено да се мисли за преработването на батериите и за понижаване на замърсяването на природата от заводите за батерии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР