В Германия консерваторите на канцлерката Ангела Меркел се обединиха в

...
В Германия консерваторите на канцлерката Ангела Меркел се обединиха в
Коментари Харесай

ХДС се зарича да се бори упорито на финалната права преди изборите в Германия

В Германия консерваторите на канцлерката Ангела Меркел се сплотиха в понеделник към своя претендент за неин правоприемник след изборите за Бундестаг на 26 септември, като дадоха обещание да продължат битката, на фона на проблемите, които срещна той, в опитите си да съживи акцията на Християндемократическия съюз (ХДС), по време на избирателен спор, предава Ройтерс.

Армин Лашет, водачът на ХДС на Меркел, загуби разгорещения ефирен спор с двамата си съществени съперници в неделя. Това демонстрират резултатите от експресно изследване, в миг, когато неговата партия изостава в анкетите от левоцентристката Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Лашет е подложен на офанзиви, откогато предишния месец бе сниман да се смее по време на посещаване в обиден от наводняване град. Високопоставени представители на партията обаче оцениха неговия борбен жанр по време на неделния спор, даже на първо четене да не наподобява той да е спечелил гласоподавателите на своя страна.

" Ние би трябвало да се борим през идващите четири седмици ", сподели пред телевизия " Билд " Йенс Шпан, съдружник на Лашет и здравен министър от ХДС, отхвърляйки догатките, че консервативният блок би трябвало да се откаже от Лашет в интерес на баварския реакционер Маркус Зьодер.

" Треньорът не се сменя по време на мач ", сподели Шпан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР