В Германия излезе от печат книгата На всеки три дни.

...
В Германия излезе от печат книгата На всеки три дни.
Коментари Харесай

Всеки трети ден мъж убива жена в Германия

В Германия излезе от щемпел книгата " На всеки три дни. Защо мъже убиват дами и по какъв начин сме длъжни да противодействаме на това ". Написана е от журналистките Лаура Бакес и Маргерита Бетони.

Самото заглавие на книгата съдържа ужасяваща статистика за броя на дамите в Германия, убивани от техни сегашни или някогашни съпрузи или интимни другари, установи Дойче веле. Тези убийства са обозначавани с понятието " фемицид ". Руската редакция на Дойце веле беседва с една от авторките на книгата Лаура Бакес.
 Германия: В бъдеще пенсия чак на 70 години? Германия: В бъдеще пенсия чак на 70 години?
Пенсионно-осигурителната система в Германия е обект на остри рецензии. От няколко седмици икономисти слагат под въпрос цялата конструк...

Тя прави оценка обстановката като „ възмутителна ”, която намира прекомерно малко отражение в медиите, а в локалните медии сходни закононарушения прекомерно постоянно се показват като " фамилна драма ".

Бакес споделя, че не може да уточни избран профил на убийците, защото такива закононарушения се правят от „ мъже от всички групи - млади и остарели, небогати и богати, образовани и неуки, Според нея не трябва да се счита, че всички, които са претърпели някаква контузия, правят фемицид. „ Убиец може да стане всеки - и общителният фамилен мъж, и основният доктор, и безработният. ”

Бакес вижда връзка сред домашното принуждение и фемицида.

Тя също по този начин установи, че " желанието на мъжа да управлява държанието на дамата " е един от факторите на риска. ” По принцип фемицидът съставлява своего рода възобновяване на абсолютния надзор над дамата. Защото когато мъжът убие своята партньорка, тя повече не може да принадлежи никому. ”
 Германия задържа съветски жител по съмнение в шпионаж Германия задържа съветски жител по съмнение в шпионаж
Правоохранителните органи на Германия са задържали жител на Русия по искане на Главна прокуратура. Мъжът работи в един от немски...

Журналистката сочи Испания като образец за попречване на фемициди, наблягайки, че там има „ особено законодателство по въпроса, както и всеобщи публични митинги ”. „ Освен това случаите на фемицид се отразяват в медиите точно като систематичен проблем, а не като инцидентни произшествия ”.

Бакес показва също какво е належащо да се предприеме в кратковременен, средносрочен и дълготраен аспект, с цел да се преодолее тази обстановка И закрлючава, че „ в дълготраен проект е нужно да се промени обществото - в него да има повече пълноправие и по-малко мъже, които считат, че дамата се явява тяхна благосъстоятелност, като някаква движимост от вкъщи. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР