В Германия днес започна строителството на най-голямата плаваща слънчева електроцентрала

...
В Германия днес започна строителството на най-голямата плаваща слънчева електроцентрала
Коментари Харесай

Германия стартира строителството на най-голямата си плаваща фотоволтаична електроцентрала

В Германия през днешния ден стартира строителството на най-голямата плаваща слънчева електроцентрала в страната, съобщи ДПА. Тя е ситуирана в езеро в източната част на страната, което в миналото е било открита мина за лигнитни въглища.

Разпростираща се върху 16 хектара, плаващата фотоволтаична централа наоколо до град Котбус е най-голямото сходно оборудване в Германия и едно от най-големите в Европа, съгласно оператора на плана, локалната " Лийг " (Leag) и разработчика " И Пи Ню Енерджис " (EP New Energies).

Очаква се новата мощ да влезе в употреба през второто полугодие на 2024 година, като част от климатичния преход на стопанската система на историческата област Лужица, чийто максимален град е точно Котбус.

Очаква се централата да генерира към 29 000 мегаватчаса електрическа енергия годишно, което е задоволително за зареждане на 8250 семейства.

Около 51 000 слънчеви модула са инсталирани на съвсем 1900 плаващи в езерото платформи.

Дейностите по наводняването на тогавашната въглищна мина стартира през 2019 година Обектът би трябвало да се трансформира в най-голямото изкуствено вътрешно езеро в Германия в границите на десетилетие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР