В ГЕРБ се обсъждат три варианта за изход от създалата

...
В ГЕРБ се обсъждат три варианта за изход от създалата
Коментари Харесай

ГЕРБ с три варианта за изход: Всичките без Борисов

В ГЕРБ се разискват три разновидността за излаз от създалата се рецесия, като всички те минават с отдръпването на премиера Бойко Борисов. От управлението на партията са съобщили за БНР, че през днешния ден при премиера Бойко Борисов се е състояла среща с присъединяване на основни министри от кабинета и кмета на Варна Иван Портних. Обсъдени са били три разновидността за излизане от създалата се обстановка. Първият вид планува подаване на оставка на държавното управление, назначение на длъжностен кабинет и осъществяване на предварителни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че разновидността е рисков за огромните енергийни планове на страната, твърди БНР. Вторият вид е назначение на преходно експертно държавно управление за дотъкмяване на мандата с нови министри и нов министър председател, след вота на съмнение през идната седмица, по време на който депутатите от болшинството ще гласоподават " въздържал се ", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна мощ -ГЕРБ. Третият вид планува промяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и извършване на длъжността министър председател от вицепремиера. Рискът обаче в този случай е обстановката да остане нестабилна. По време на разискването е било изразено мнение,че единствено две партии- ГЕРБ и Движение за права и свободи, са подготвени незабавно за предварителни избори, защото имат добре проведени структури в цялата страна. Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел, където ще има присъствено съвещание на Съвета на Европейски Съюз. Борисов ще взема решение за оставката след Европейския съвет По-рано министър председателят Бойко Борисов даде знак, че въпросът за оставката му ще бъде решен след съвещанието на Европейския съвет в края на тази седмица. " Да мине Европейския съвет и ще приказваме отново ", сподели Борисов по време на съвещанието на Министерския съвет във връзка митингите, които упорстват за аставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.
" Това, което ме стопира, е в събота и неделя - Европейският съвет, с цел да защитим парите за България. Има избор на съмнение (внесен от БСП), ще го гледаме ", изясни министър председателят с изтощен глас пред министрите си.

До края на седмицата следва съдружен съвет на ръководещите. По информация на Mediapool на него ще бъде разискван и въпроса дали държавното управление ще подава оставка.

Борисов изясни, че ГЕРБ не е свиквал контрапротеста в края на предходната седмицата. Присъстващите, които бяха докарани проведено с рейсове от цялата страна, били хора, които се събрали, с цел да поздравят държавното управление за добре свършената работа около приемането на България в Банковия съюз и " чакалнята " на еврозоната.

" Винаги съм бил на страната на протестиращите. Разделението на нацията е толкоз мощно, че не знам по какъв начин ще преодолеем идващите месеци. Да мине Европейският съвет. Ако нямаме проект за стабилност… в това число с опозиционните партии би трябвало да се приказва, познавам им ресурса. Знам какво могат Румен Петков и Мая Манолова, Може да са се трансформирали, да са станали по-добри ", сподели Борисов.

За провокациите от вторник вечерта той разяснява: " Аз видя ли кръв на улицата и незабавно потеглям. Те знаят това и по тази причина хвърлят тези пликчета с алена багра, с цел да основават усещане за кръв. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР