В ГЕРБ проблем с оставките нямаме и това сме го

...
В ГЕРБ проблем с оставките нямаме и това сме го
Коментари Харесай

Петя Аврамова за винетките: Атаките към системата са хакерски и политически

" В ГЕРБ проблем с оставките нямаме и това сме го потвърдили, проблем имат други политически партии ", сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова във връзка настояването на оставки на министри от страна на Българска социалистическа партия поради проблемите със системата за електронни винетки.
Корнелия Нинова: За хаоса с е-винетките са нужни министерски оставки Трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа, посочи водачът на Българска социалистическа партия
По думите ѝ офанзивите към системата са както хакерски, по този начин и политически.

„ Искам да подчертая, че това е доста сериозна система, по която ние ще продължим да работим “, означи министър Аврамова.

Тя изясни, че най-големият взрив за пазаруване на винетни стикери се чака да бъде в края на месец януари. До тогава, по думите й, ще има и въведените нови способи за това.
Трима се разделят с постовете си поради проблемите с е-винетките Решението е на премира Бойко Борисов, който през вчерашния ден се извини на водачите
" Няма проблем с подаването на оставки. Всеки от нас носи оставката в джоба си. Това е най-малкият проблем. Засега сме съсредоточени в това да свършим добре работата си и да поставяме старания. Екипите работят, подаваме навреме информация и сега се вкарват апарати за самотаксуване, на следващия ден ще се оборудват и нови работни места. Нашата работа е да продължим да надграждаме системата и да я приведем в положение на съвършенност ", уточни още министър Аврамова.

Тя означи, че с изключение на нерегламентирани офанзиви към системата, е зародил и софтуерен проблем при апаратите за самотаксуване, отхвърлен от компанията в гаранционния период. Проблеми са били регистрирани още при банковите преводи и забавянето на монтажа на апаратите за самотаксуване на граничните пунктове.

„ Съгласно одобрения график сред АПИ и „ Капш “, тези апарати трябваше да бъдат инсталирани на граничните пунктове до 31 декември 2018 година Тъй като това не се е случило, идната седмица ще създадем разбор и според клаузите в контракта ще потърсим и съответните наказания и неустойки “, разгласи районният министър.
След Тангентата: Кметове в цялата страна вземат решение къде ще са нужни винетки След като през вчерашния ден пътните служители избягаха от публицистите, с цел да не ги "налазят ", през днешния ден се оказа, че гратисен интервал няма
По данни на министерството досега са продадени 73 хиляди електронни винетки за над 5 млн. лева Най-масовите винетки са за едногодишен интервал от време.

Към сегашния миг водачите могат да си купят е-винетка от апаратите за самотаксуване, уеб сайтът www.bgtoll.bg, мобилното приложение, регионалните пътни ръководства, от мобилния оператор А1, както и от касите на „ Изи пей”. Поетапно ще стартира продаването им и на още няколко места, измежду които ще бъдат и някои огромни вериги бензиностанции.

„ До края на месец януари жителите ще могат да купуват електронна винетка в над 4 500 точки. До месец, също за облекчение за жителите, ще стартира продажба и на банкоматите. Около 2000 банкомата ще бъдат въведени в системата “, добави още министър Аврамова.

Монтирани апарати за самотаксуване има единствено на граничните пунктове Отоманци, Гюешево, Капитан Андреево. В момента се инсталира на Калотина, Станке Лисичково, Златарево и Кулата. Днес изтича периода за монтаж на Дунав мост – Видин, а на шести ще бъдат инсталирани на Брегово и Връшка чука. Системата към този момент работи и на Дунав мост – Русе, Дуранкулак и Кардам.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР