В ГЕРБ оставките са принудителни, а не доброволни, заяви лидерът

...
В ГЕРБ оставките са принудителни, а не доброволни, заяви лидерът
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Оставката на Цветанов може да значи, че управляващата коалиция има и задкулисен член


В ГЕРБ оставките са насилствени, а не доброволни, съобщи водачът на НФСБ и народен представител от „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов. Той разяснява отдръпването от всички управителни постове в партията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и акцентира, че съгласно него няма спор в това дали оставката му е поискана от водача Бойко Борисов.

„ За мен е изненада, тъй като аз считам, че досегашните резултати на ГЕРБ значително се дължат на неуморната активност на Цветанов. Не единствено на тези избори, а на практика в цялата история на ГЕРБ Цветанов има своето място на индивида, който провежда структурите и прави цялата активност по подготовката и реализацията на изборите “, показа Симеонов.

Той загатна, че оставката на Цветанов може да има връзка с постигнатите от него „ пробиви “ в някои от смесените общини, в които съгласно Симеонов ГЕРБ е съумяла да „ откъсне “ електорат от Движение за права и свободи.

„ Това приказва за една хипотетична връзка сред господин Борисов и Движение за права и свободи, само че това всичко е в областта на вероятностите и не е добре за България, тъй като се оказва, че нашето съдружно семейство има някакъв различен член – подмолен “, разяснява Симеонов.

Според него няма връзка сред отдръпването на Цветанов и завръщането на Делян Пеевски в Народното събрание.

„ Виждам връзка сред оставката на Цветанов и тези 30 млн., които бяха подарени предходната година на новозакупената ТЕЦ-Варна от Ахмед Доган за леден запас. Подарени след отвод от Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2″, която е в доста тежко положение. Тя се отхвърли от тези 30 млн. и те бяха дадени на ТЕЦ-Варна. Ето къде виждам връзка “, безапелационен е водачът на НФСБ.

Симеонов добави още, че измененията в управлението на ГЕРБ няма да се отразят на връзките в обединението с „ Обединени патриоти “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР