В ГЕРБ не виждат формула, по която да има правителство

...
В ГЕРБ не виждат формула, по която да има правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ можела да бъде моторът за бъдеща съдебна реформа

В ГЕРБ не виждат формула, по която да има държавно управление в този парламент, само че е подготвена да взе участие в търсенето на решения на рецесиите.

Това сподели председателката на парламентарната група Десислава Атанасова при започване на консултациите с президента Румен Радев във връзка връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Нашата парламентарната група не вижда формула, зад която да има държавно управление. Поемаме отоворност да търсим решения за това по какъв начин страната ни да се оправи с тези рецесии.

Ние сме хора, които могат дадат решения, стига да има кой да се вслуша в тях. Нашата парламентарна група оферираше такива решения и добре, че Народното събрание в огромната си част ги поддържа ", сподели Атанасова.

И даде образец с обезщетенията за цената на електрическата енергия, мораториума върху тази цена преди този момент и други

" Тук сме с целия опит и експертиза. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на излаз от рецесиите ", сподели Атанасова.

Любопитното е, че през днешния ден на консултациите от името на ГЕРБ пристигна и някогашният енергиен министър на партията - Делян Добрев. Знаково за това кои съгласно ГЕРБ са рецесиите беше и наличието на някогашните министри на обществената политика, финансите и опазването на здравето - Деница Сачева, Кирил Ананиев и Костадин Ангелов, както и на някогашния вицепремиер по еврофондовете - Томислав Дончев.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/07/консултации радев герб вб десислава атанасова делян добрев.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Президентът посочи, че третият мандат е последната вяра да бъде формирано държавно управление в границите на настоящия парламент.

" Хората чакат решение на техните проблеми, огромна част от тях се коренят в предходни ръководства. Вие с вашия огромен опит изцяло осъзнавате какво значи тъкмо в такива сериозни моменти да се отива на избори. В преходни интервали администрацията не може да работи ", сподели Радев.

" Имахме доста изчерпателен диалог за всички рецесии. Готови сме да даваме решенията.

Една от аргументите за това, което се случва в страната, е, че няколко семейства ръководят страната като частните си компании. Единствената опция някой да им се опълчи е болшинството в Народното събрание на парламентарната република.

Тайна ли е, че семейството на господин Лорер ръководи по едно и също време министерство на нововъведенията, здравната каса и министерството на финансите? Министър-председателят и неговият шеф на кабинет са в някакви връзки, аз не знам какви ".

Това сподели Атанасова след консултациите при президента. Тя разяснява и изказването на Асен Василев, съгласно което американското посолство оказва напън за сформиране на държавно управление с присъединяване на ГЕРБ, като " посланието " било излъчено посредством " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

" Българските интитуции са тези, които само могат да вземат решения по тези въпроси. В Народното събрание се гласоподава съставът на държавното управление ", съобщи Атанасова.

Тя добави, че ГЕРБ може да бъде " моторът на правосъдната промяна ".

" Предложихме решение за осъществяване на правосъдна промяна. Без нас правосъдна промяна не може да се случи, можем да бъдем моторът за бъдеща правосъдна промяна ", сподели още Атанасова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР