В Газа има двама заложници с български произход. Това съобщи

...
В Газа има двама заложници с български произход. Това съобщи
Коментари Харесай

Двама граждани с български произход са заложници на “Хамас“

В Газа има двама заложници с български генезис. Това заяви външният министър Мария Габриел на конференция откакто двамата с премиера Николай Денков се завърнаха от визитата си в Израел.
Прочетете още
" Срещнахме се със фамилии на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български генезис. Това е информацията, която можем да споделим досега, продължаваме в съгласуваност с Държавата Израел и със страните, участващи в договарянията да създадем по този начин, че да се стигне до освобождение на заложниците. "

В момента, в който има задоволително информация и тя няма да заплашва освобождението на пленените, ще бъдат дадени повече детайлности, посочи външният министър.

Продължават напъните да не се доближи до районна ескалация на спора, уточни още Мария Габриел. Международната общественост дружно с Израел търси решение на филантропичната рецесия в Газа.

" България първа съумя да изтегля своите краткосрочно пребиваващи сънародници в Газа. Получихме специфични благодарности от външното министерство на Израел за съдействието и координацията ".

България ще продължава да оказва помощ и на двете страни, само че изрично показва цялостната си поддръжка към Държавата Израел, че тя има всички права да отбрани своите жители от терористични офанзиви, съобщи от своя страна Николай Денков, съобщи Българска национална телевизия.

" Преди 30 дни Израел беше атакуван по нечовечен метод. Зверствата, които са осъществени, са неописуеми, част от тях още веднъж ни бяха припомнени през днешния ден. От друга страна не би трябвало да се разрешава да се смесват терористите от Хамас с палестинското население, в което цивилните жители също имат совите права. Една от задачите на срещата през днешния ден беше да се уверим, че израелското държавно управление взема всички ограничения, с цел да раздели ясно терористите от мирното население и го получихме като увещание ", уточни министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР