В Газа бяха регистрирани въздушни удари, артилерийски бомбардировки и сражения,

...
В Газа бяха регистрирани въздушни удари, артилерийски бомбардировки и сражения,
Коментари Харесай

Израел мести фокуса на операцията си в ивицата Газа на юг

В Газа бяха регистрирани въздушни удари, артилерийски бомбардировки и сражения, откакто очакванията за пробив в договарянията сред Израел и Хамас за ново помирение понижиха. Израелските военни подредиха на жителите на Ал-Бурейдж, в централната част на Газа, неотложно да се реалокират на юг. Директивата алармира за нов фокус на сухопътната офанзива, която опустоши северната част на анклава. При израелски въздушен удар в бежанския лагер Нусейрат бяха убити 18 души, в това число публицист от телевизионния канал " Акса " на Хамас. А израелският боен представител Даниел Хагари съобщи, че страната му се готви да разшири интервенцията в Ивицата Газа " с фокус върху южния регион ".
Израелските сили не престават сухопътната интервенция в Хан Юнис и в това време се приготвят за продължение на боевете и разширение на интервенцията в спомагателни региони в Ивицата Газа, като се фокусираме върху южната част на анклава. Междувременно се приближаваме към финалните стадии на оперативното задържане в северната част на страната
Контраадмирал Даниел Хагари, представител на ЦАХАЛ

Израелските военни показаха страдание за убийствата на цивилни, само че упрекнаха Хамас, че работи в гъсто обитаеми региони или употребява цивилни като жив щит, което групировката отхвърля. Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, чиято цел е да вкара " продължителни филантропични паузи и коридори " на територията на Газа. А генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че методът, по който Израел организира офанзивата си, е " същинският проблем.
Всичко това съставлява забележителна и възходяща опасност за международния мир и сигурност. Тъй като спорът се ускорява и ужасът нараства, ние ще продължим да даваме своя принос. Няма да се откажем. В същото време обаче е неотложно интернационалната общественост да приказва с един глас за мир, за отбрана на цивилните.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

Израел твърди, че от началото на войната в Газа са влезнали 5 405 камиона с помощи. По последна обновена информация за жертвите, предоставена от здравното министерство на Газа, се оповестява, че към 20 000 палестинци са били убити, а над 53 000 са били ранени по време на израелската атака. Те допълват, че повече от 70% от популацията е било разселено.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР