В Гърция тече широка дискусия относно това дали църквата да

...
В Гърция тече широка дискусия относно това дали църквата да
Коментари Харесай

В Гърция се разразява спор между църквата и правителството заради мерките за коронавируса

В Гърция тече необятна полемика по отношение на това дали църквата да вземе присъединяване в ограниченията против коронавирусната пандемия , като забрани на вярващите да се причестяват.
Светият синод на Гръцката православна черква излезе с изказване през днешния ден, в което споделя, че " причастието не може да бъде причина за заболявания ", до момента в който гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис сподели в обществено послание в сряда, че " това, което важи за публичните събирания, важи и за църквите. "
„ Нашата черква в никакъв случай не се е изправяла против науката и в никакъв случай не се е опитвала да я размени. Но нито една просвета в никакъв случай не се е опитвала да размени църквата във връзка с вярата “, съобщи гръцкият архиепископ Йеронимос в документално изказване до гръцката осведомителна организация АНА-МПА за ковид, като добави, че църквата няма нито мерило за вярата, нито регистрация на присъстващите, съобщи БГНЕС. 
„ Нашата черква приема всички, обича всички и се моли за всички. Православните християни живеят и работят в дух на самостоятелна независимост и в това време имат развито възприятие за национална и самостоятелна отговорност. А за нашата Църква е явно, че тези, които са разтревожени и уплашени и принадлежат към уязвими групи от популацията, са толкоз правилни християни, колкото всички останали “, споделя Йеронимос.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР