В Гърция се спира свободната продажбата на желирани бонбони с

...
В Гърция се спира свободната продажбата на желирани бонбони с
Коментари Харесай

Гърция забрани продажбата на желирани бонбони с канабис

В Гърция се стопира свободната продажбата на желирани бонбони с канабис, предлагани в павилиони и минимаркети, поради класифицирането на съставката хексахидроканабинол като опиат под държавен надзор, заяви гръцкият в. „ Прото тематика “.

По взаимно решение на министъра на опазването на здравето Адонис Георгиадис, министъра на правораздаването Йоргос Флоридис, Комисията за наркотични субстанции и в сходство с европейската и интернационалната процедура продуктите с тази съставна част минават под държавен надзор и се прекъсва търговията им от юридически и физически лица.

Подобна процедура има и във Франция, Англия, Дания, Белгия, Швеция, защото след изследвания е потвърдено, че това вещество е рисково за човешкия организъм.

Гръцкото Министерство на здравеопазването означи, че случаите на отравяне, пристъп и световъртеж измежду младежи и малолетни са довели до прекъсването на продуктите, съдържащи хексахидроканабинол.

Желираните бонбони с канабис се радват на голям интерес измежду младежи и младежи, вследствие на което се следи безразсъдната им приложимост, показва „ Прото тематика “.

Предвидени са наказания за тези, които не се съобразят с решението и не изтеглят тези артикули.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР