В Гърция се отчитат големи стойности на заболели от Covid-19,

...
В Гърция се отчитат големи стойности на заболели от Covid-19,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Двойно са скочили случаите на COVID у нас, но не се очаква голяма вълна

В Гърция се регистрират огромни стойности на болни от Covid-19, само че и у нас имаме повишение двойно и дори над 2 пъти за изтеклата седмица спрямо предходната, в която имахме 50% от миналата.

Това предизвести шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова в изявление пред БНР.

" Това значи 69 случая за седмица, а предходната 32.  Не се чака огромна вълна, само че ще не престават да порастват, само че няма да стигнат надалеч. Това е Омикрон, няма смяна в симптоматика и няма покачване на равнището на хоспитализации, само че е съществено заболяване ", изясни проф. Христова.

Тя предизвести, че стартира с раздразнение в гърлото, болежка, кашлица, хрема и присъщата за вируса изнемощялост, която не разрешава да се извършват ежедневните отговорности.

" Вирусът не остава единствено в гърлото, навлиза в кръвта и дава систематични недоволства. Има благоприятни условия за затруднения, свързани с навлизането на вируса в кръвта и увреждане на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове ", сподели шефът на НЦЗПБ и изясни механизма на смяна на вируса и появяването на десетките разновидности.

Тя подсети, че във Варна има вълна на салмонелоза и че е овладяна обстановката с коклюш у нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР