В Гърция се обсъжда анулиране на българските зелени сертификати на

...
В Гърция се обсъжда анулиране на българските зелени сертификати на
Коментари Харесай

Гърция може да анулира българските зелени сертификати

В Гърция се разисква отменяне на българските зелени документи на фона на репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ за скица за подправени здравни паспорти от България. Репортажът споделя за скица с подправени български Коронавирус документи против 300 евро. По думите на човек, който е евентуален медиатор, в южната ни съседка са публикувани хиляди подправени здравни паспорти, отпечатани в България.​

Оперативният представител на незаконната група, с който беседва журналистката, удостоверява пред камерата на ЕРТ слуховете, че против 300 евро искащите могат да придобият подобен документ от България, без да се имунизират. В рамките на 15 минути изяснява каква е цялата скица и по какъв начин се случва всичко, оповестява " Нова телевизия "

Кореспондентът на NOVA в Гърция Бойка Атанасова изясни, че сега зелените документи от България се гледат под лупа. Коментира се вероятността южната ни съседка едностранно да ги анулира. Съдебната власт, в съдействие с министерствата на вътрешните работи и опазването на здравето, преглеждат всеки постъпил сигнал. Оплакванията са многочислени.

Към момента по случая няма посочена конкретика, не са ясни и имената на издавалите подправените документи. Има единствено свидетелско свидетелствуване на индивида, които твърди, че е един от хората, убеждавали гръцки жители, че може да получат подобен документ. Той уреждал пътуването до България.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че предходната седмица Столичната районна здравна ревизия е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи за разминаване сред публично отпуснатите ваксини на джипита и регистрираните от тях ваксинирани пациенти. „ По техните разбори, които получават за броя на имунизираните лица при даден персонален доктор, те са засекли, че имат „ неестествени бройки “. Тоест декларирани 3000 ваксини, пък са имунизирани 4000 души. Математиката не излиза “, изясни представителят на ведомството Явор Симов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР