В Гърция рязко се покачват случаите на новозаразени с COVID-19.

...
В Гърция рязко се покачват случаите на новозаразени с COVID-19.
Коментари Харесай

Скок на новите случаи в Гърция, над 9000 са заразените за денонощие

В Гърция внезапно се повишават случаите на новозаразени с COVID-19. Властите предлагат да се съблюдава отдалеченост на публични места и да се вземат персонални защитни ограничения. Три пъти се е нараснал броят на новозаразените с COVID-19 единствено за ден, предизвестяват здравните управляващи. От лабораториите за проучване на вируса оповестяват, че с 50% са се нараснали позитивните проби.

Броят на новозаразените мина 9 000 през последното денонощие, като с висок коефициент на заразяване са градските региони Атина и Солун. Островите Миконос, Санторини и Родос демонстрират внезапно повишаване на носителите на вируса по информация на здравното министерство.

Пограничните региони с България, като се изключи Солун, са с доста дребен брой новозаразени. В Ксанти, Комотини и Александруполис не е регистрирано повишаване. Остров Тасос е единствено с единични случаи на инфектирани, както и на Халкидики. Съветът по надзор на пандемията предлага връщане на някои ограничения, като маската на закрито и наложителна отдалеченост, само че здравното министерство към този момент не разисква тематиката.

През последното денонощие броят на инфектираните в страната е 9 288, а ден преди този момент са регистрирани 3 682 позитивни случая.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР