В Гърция очакват изявление на министъра на здравеопазването за новите

...
В Гърция очакват изявление на министъра на здравеопазването за новите
Коментари Харесай

Българи и румънци отново са сред основните туристи в Северна Гърция

В Гърция чакат изказване на министъра на опазването на здравето за новите противоепидемични ограничения, които ще бъдат въведени поради разпространяването на Делта разновидността на ковид. Вече е известно, че закритите елементи на заведенията ще бъдат налични единствено за ваксинирани клиенти.

В същото време Министерството на туризма регистрира сполучлив сезон, макар увеличението на инфектираните, които в някои дни доближават до 2 000 души.

В изявление за гръцка медия министърът на туризма Харис Теохарис удостовери, че непрестанно се усилва броят на българските туристи през сухопътните граници. Хотелиерите в Северна Гърция също удостоверяват, че главните им клиенти са българи и румънци. Имаме резервации до края на месец септември за туристи от балканските страни, регистрират организациите.

В анкети на гръцките медии туристите са удовлетворени от строгостта при съблюдаване на ограниченията против ковид. Всички работещи в туризма наложително се тестват по два пъти на седмица и резултатите се наблюдават строго от здравното министерство.

Министър Теохарис оповестява, че на островите заетостта от туристи към този момент е над 65% спрямо 2019 година.

Посочи за образец огромна хотелска верига на остров Кос с 1000 стаи, където са заети всички.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР