В Гърция настъпи истински хаос с екстрадицията на руски гражданин,

...
В Гърция настъпи истински хаос с екстрадицията на руски гражданин,
Коментари Харесай

Хаос с екстрадирането на руснак от Гърция

В Гърция настъпи същински безпорядък с екстрадицията на съветски жител, упрекнат в измами. След решения на съда се оказа, че Александър Виник би трябвало да бъде екстрадиран в две страни по едно и също време – Русия и Съединените американски щати.

Руснакът беше упрекнат във финансови измами в изключително огромен размер. Той е считан за началник на скица за изпиране на четири милиарда $ в биткойни, пишат гръцките медии.

Александър Виник беше задържан от гръцките управляващи, до момента в който беше на отмора в региона на Халкидики. Операцията беше извършена със съдействието на американските служби.

Американските правосъдни управляващи желаеха неговото изгонване от гръцките си сътрудници. Съдът в Солун даде зелена светлина за това. Гръцкият съд обаче утвърди и молбата на Русия за изгонването на Виник.

Адвокатът му разгласи, че Русия желае изгонването му по друго дело за злоупотреби. Самият Виник акцентира, че желае да се завърне в родината си, а не да бъде изпратен на американска земя, където го грози затвор.

Гръцкият съд усложни делото, давайки позволение за тази мярка както в Съединени американски щати, по този начин и в Русия. От прокуратурата в южната ни съседка показаха, че би било незаслужено и в прорез с интернационалното право отричане на екстрадиция в Русия.

„ Русия е моята татковина. Искам да се върна там “, съобщи самият Александър Виник. 38-годишният руснак ще апелира решението да бъде изпратен в Щатите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР