В Гърция днес изтича срокът за задължителна ваксинация в центровете

...
В Гърция днес изтича срокът за задължителна ваксинация в центровете
Коментари Харесай

Изтича срокът за задължителна ваксинация в социалните домове в Гърция, глобата е от 50 000 до 200 000 евро |

В Гърция през днешния ден изтича срокът за наложителна имунизация в центровете и институциите за грижа за възрастни хора или деца без родители като в противоположен случай тези чиновници, които откажат да се ваксинират, ще бъдат пуснати в насилствен неплатен отпуск, заяви МИА.

За мярката бе обявено предишния месец и тя се отнася за работещите в държавни или частни домове за възрастни хора, в центрове за рехабилитация, в центровете за грижа за инвалиди или лица с психологични разстройства, в домове за деца без родители, в институциите, които се грижат за хронично заболели лица.

На тях им бе даден период до 16 август да се имунизират или да са получили най-малко една доза от ваксина срещу ковид.

Задължителната имунизация се отнася за целия личен състав, здравния и административния, а за приемане в центровете, за които важат решенията, изискването е приключена имунизация.

Ако въпросните центрове, домове и институции нарушат разпоредбите, е планувана е парична санкция от 50 000 до 200 000 евро.

От 1 септември имунизацията в Гърция ще е наложителна за здравните служащи и административния личен състав в лечебни заведения, здравни центрове, диагностични центрове, центрове за рехабилитация, клиники, без значение дали са държавни или частни.

Остава в действие решението в затворените елементи на заведенията за хранене влизането да е разрешено единствено за имунизирани лица или лица, преболедували COVID-19. Същото важи и за нощните клубове, без значение дали са навън или закрито и наподобява, че тази мярка ще продължи да е в действие и през есента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР