В Гърция днес е обявена обща стачка. Тя ще наруши

...
В Гърция днес е обявена обща стачка. Тя ще наруши
Коментари Харесай

Поредна обща стачка парализира Гърция

В Гърция през днешния ден е оповестена обща стачка. Тя ще наруши естествения темп на превоза в южната ни съседка. Стачката е митинг против следващите ограничения за икономии в Гърция, заяви Българска национална телевизия.
Стачката в Гърция ще сковава изцяло морския трафик и ще докара до анулация на полети поради прекъсване на работата на диспечерите до 13 часа. Градският превоз в Атина също няма да се движи в края на деня. Предвидени са синдикални шествия.

Журналистите също се причисляват към митинга. По малкия екран и радиото няма да има осведомителни излъчвания. Новинарските уеб сайтове ще работят със забавено движение. Стачката е против плануваните нови съкращения на пенсиите и новите нараствания на налозите през 2019 и 2020 година.

През август Гърция се връща на финансовите пазари. Това става след приключването на третата избавителна стратегия със заеми от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Те бяха предоставени в подмяна на строги ограничения за икономии, без казус в еврозоната. Кризата в Гърция стартира през 2010 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР