В Гърция днес е ден за размисъл преди първия тур

...
В Гърция днес е ден за размисъл преди първия тур
Коментари Харесай

Ден за размисъл в Гърция преди местните избори

В Гърция през днешния ден е ден за размисъл преди първия тур на локалните избори на следващия ден. Засилени са полицейските ограничения по надзор на трафика, тъй като гърците пътуват интензивно към изборните региони.

Последните прогнози за резултата от локалните избори демонстрират опция за ръководещата консервативна партия " Нова народна власт " да реализира победа в 13-те префектури на страната. Социолозите регистрират мощна възможност Атина и Пирея да изберат кмет още на първи тур. Оспорвана битка се чака в Солун с евентуална развръзка на втория тур, предава БНР.

Проучванията на публичните настройки демонстрират мощна конкуренция сред претендентите в в някои региони - северната част на Егейските острови, Източна Македония и Тракия. Там върху вота въздействие ще окажат опустошителните пожари това лято. С интерес се чака резултатът в наводнената област Тесалия, където бедствието промени настроенията и поддръжката към претендентите.

За идния избор беше отстранена елементарната пропорционална изборна система. Вече прагът за избор на кмет и регионален шеф е 43%. Намален е също броят на членовете на общинския и регионалния съвет.

Сред претендентите за съветници има и непознати жители, които живеят непрекъснато в Гърция. Във вота в Пирея взе участие най-възрастният претендент, който е на 102 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР