В Габровска област без ток остават 110 села, както и

...
В Габровска област без ток остават 110 села, както и
Коментари Харесай

110 села в Габровско остават без ток

В Габровска област без ток остават 110 села, както и крайни градски квартали. Работата по разчистването на снега и нападалите дървета продължава, само че е затруднена от планинския релеф и дълбоката снежна завивка.

Основните пътни артерии са почистени от снега, само че второстепенните улици в градовете и пътищата към част от селата в Габровска област остават непроходими. Най-трудно е оправянето със обстановката във високите елементи, където са се образували двуметрови преспи. Затворен остава пътят към планинската околност Узана над Габрово. Заради навявания на територията на Севлиево също има затворени пътища. Курсовете по междуселищните автобусни линии се извършват, въпреки и с известни закъснения.

Остава бедственото състояние в Трявна. Тежка е обстановката в част от планинските села. Доставени са лекарства и артикули от първа нужда към поданици на някои от тези дребни обитаеми места.

Уверенията са, че през днешния ден повредите по електропреносната мрежа ще бъдат отстранени, с цел да бъдат захранени семействата, някои от които съвсем две денонощия са без ток.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР