В Евросъюза имаше над 450 000 в повече между март

...
В Евросъюза имаше над 450 000 в повече между март
Коментари Харесай

ЕС регистрира над 450 000 смъртни случаи повече от средното между март и ноември 2020 г.

В Евросъюза имаше над 450 000 допълнително сред март и ноември 2020 година в съпоставяне със междинната стойност за предишни години, сочат данните на Европейски Съюз, оповестени във вторник.
Увеличението доближи своя връх - 40 % над междинното - през ноември, съгласно данни, оповестени от статистическата организация.
Изследователите пресмятат тези „ допълнително смъртни случаи “ като % от спомагателните смъртни случаи в съпоставяне със междинната стойност за съответния месец сред 2016 и 2019 година Те пресмятат прогнозната междинна стойност за Европейски Съюз, употребявайки данни от всички страни членки, като се изключи Ирландия, която не даде информация.
 Млади хора от цяла Европа отиват в Швеция, с цел да живеят без коронаограничения Млади хора от цяла Европа отиват в Швеция, с цел да живеят без коронаограничения
Каури Мар е дошъл от Ирландия. Дошъл е в Швеция преди два месеца, с цел да се любува на живота. След като се осведомил за шведски...
Числото през ноември последва доста по-малък връх през април, по време на първата вълна на пандемията, при която смъртните случаи са 25% над междинното. След април броят понижава при започване на лятото, само че стартира да нараства доста от август нататък.
Пикът през ноември беше изключително изразен в, Полша и Словения, като всички те демонстрираха над 90 % нарастване, откакто през април записаха невисок сбор на смъртните случаи.
Въздействието обаче не се усети единствено от страните, които бяха пощадени от първата вълна. През ноември Белгия означи растеж от близо 60%, до момента в който както Италия, по този начин и Австрия имаха нарастване с 50%. Увеличението в Белгия е изключително изразено, като се има поради, че страната имаше с близо седем % по-малко смъртни случаи през юли от междинното за предходните години.
Докато данните ясно съответстват със случаите на ковид и смъртните случаи, Евростат акцентира, че данните не дискриминират другите аргументи за гибел. Обаче се споделя, че изчислението на свръхсмъртността дава " обща мярка за въздействието на смъртността от пандемията на ", до момента в който потреблението на данни за директни смъртни случаи от COVID-19 може да бъде по-малко потребно съпоставяне, защото страните употребяват разнообразни способи за систематизиране на смъртните случаи от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР