В Европейския съюз над 75 на сто от пълнолетните граждани

...
В Европейския съюз над 75 на сто от пълнолетните граждани
Коментари Харесай

Над 75% от пълнолетните граждани на ЕС са напълно ваксинирани

В Европейския съюз над 75 на 100 от пълнолетните жители към този момент са напълно имунизирани против ковид. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че до през днешния ден Европейският съюз е изнесъл над един милиард дози ваксина за над 150 страни по света. Европейски Съюз е най-големият експортьор на ваксини, съобщи ръководителят на Европейска комисия. По нейните думи всяка втора създадена в Европа ваксина е била за експорт. Фон дер Лайен разясни, че задачата е до следващата година 70 на 100 от хората по света да бъдат имунизирани против новото заболяване.

В България процентът на имунизираните жители е фрапантно по-малък от междинния за Европа. Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров съобщи, че обстановката е доста сериозна, доста напрегната. " Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни кревати постанова да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения ", сподели здравният министър. У нас 95.35% от умрелите за последното денонощие не са били имунизирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР