В Европейския ден без загинали на пътя и преди трите

...
В Европейския ден без загинали на пътя и преди трите
Коментари Харесай

Началникът на Пътна полиция ком. Бойко Рановски отправи призив за повече внимание по пътищата

В Европейския ден без починали на пътя и преди трите почивни дни началникът на " Пътна полиция " Бойко Рановски насочи апел за повече внимание по пътищата:

Трафикът ще бъде натоварен, стопира се тежкотоварното придвижване след 16 часа по съществени пътни посоки и автомагистрали. Когато има всеобщо пътешестване няма метод да не се образуват тапи и тапи, само че да бъдем по-търпеливи, прикани комисар Рановски.

Той изясни, че законови промени ще би трябвало да уточнят глобите при погрешно изпреварване, паркиране на спирка и претоварване на автомобил:

От 30 до 150 лв. ще бъде санкцията за погрешно изпреварване. По-малката глоба ще бъде за погрешно изпреварване без заплаха, а по-голямата, когато се основава заплаха - изясни началникът на " Пътната полиция " Бойко Рановски. Той уточни, че по тази причина ще бъдат отнемани и точки:

Това ще го отразим и в наредбата за точките.

Неправилното паркиране в региона на спирките също ще бъде прецизирано, изясни той. По искане на регионалните шефове ще бъде конкретизирана и глобата за претрупаните коли:

Дали приказваме за претоварване на автомобила или неспазване на знак, който дефинира допустимата маса на транспортното средство, което може да влиза след този знак, защото има един абсурд - в случай че спрем един автомобил, за който обикновено позволената товароносимост е 40 тона, а той е претрупал с един звук, предстои на глоба три хиляди лв. за цялата републиканска пътна мрежа. Ако обаче същият този автомобил с 40 тона влезе в градска част, където има знак, че не е позволено над 10 тона, примерно, да се влиза, то той там нарушава с 30 тона и там санкцията му е неспазване на знака - 50 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР