„В Европейската агенция по лекарствата не е постъпила документация за

...
„В Европейската агенция по лекарствата не е постъпила документация за
Коментари Харесай

Проф. Гетов: В момента ЕМА не е подадена документация за поставяне на трета доза срещу COVID-19

„ В Европейската организация по медикаментите не е постъпила документи за оценка на трета доза (с ваксина против COVID-19). В Съединени американски щати се преглежда разновидността за трета доза за някои характерни групи характерни пациенти като имунокомпрометирани и трансплантирани. В Европейски Съюз някои страни като Франция и Испания обмислят същия метод “, съобщи представителят на България в ЕМА проф. Илко Гетов в „ Лице в лице “.

Неговото мнение е, че е по-добре имунизационната акция да обхване повече хора, в сравнение с да се мисли за трета доза, защото имунитетът и при две дози е дълготраен, въпреки да при „ Делта “ разновидността да спада от 94% на 87 на 100.
Снимка: btvnovinite.bg
Гетов счита, че науката е победила в битката с ковид. В момента са подадени документи за утвърждение на още пет ваксини. Осъществява се и инспекция на още няколко медикаменти против ковид.

Няма обаче прогрес по утвърждението на съветската „ Спутник V “, защото „ съветската страна имаше закъснение по подаването на досието на препарата “, само че се надява, че те ще бъдат подадени до края на годината.

При деца към този момент е утвърдено слагането единствено на препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ". По отношение на докладваните странични резултати доминират постваксиналните като болежка на мястото на убождане.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР