В Европа се намират някои от най-емблематичните дестинации за градска

...
В Европа се намират някои от най-емблематичните дестинации за градска
Коментари Харесай

Вестник Sun сравни Рим с Пловдив

В Европа се намират някои от най-емблематичните дестинации за градска отмора на планетата, а това значи, че притеглят голям брой гости. Старият континент има и някои по-непопулярни места, които оферират сходни прекарвания, само че без неудобството ордите туристи да блокират улиците и атракциите. В този подтекст английският вестник Sun съпоставя италианския Рим с нашия.
Прочетете още
Пловдив е най-старият жив град в Европа и е по-древен от Рим. Сравнението прави английския вестник Sun и прецизира, че градовете си наподобяват по своята архитектура и атмосфера. От изданието показват, че Рим не е елементарно място за обиколка с стеснен бюджет, само че в Пловдив ще са ви нужни по-малко средства и ще се придвижите по-лесно.

„ Ако би трябвало да бъда почтен – нашият град е много по-красив от Рим, като имате поради, че съм бил и на двете места, само че съм роден и израснал тук. Така, че сигурно избирам Пловдив пред Рим “.

„ Пловдив е един от най-старите градове в света и би трябвало да бъде забелязан и да бъде център на туризма и туристически интерес, на потока от чужденци ".

„ И стана столица на културата – повлия добре на града, има какво да се види в Пловдив “.

В обявата английското издание показва, че нощувката в Пловдив за двама е към 25 лири, а двупосочният самолетен билет от Обединеното кралство към 44 лири.

„ Регионът дава опция за целогодишна опция за работа. Спа центровете са покрай Пловдив, просвета, история “, съобщи пред Нова Дойчин Ангелов, ръководител на СД на летище Пловдив.

Последната разкрита постоянна авиолиния транспортира пасажери от британския Манчестър до Пловдив. От тук те посещават зимните ни курорти. Линиите се разкриват след усилени договаряния от Фонда за развиване на летище Пловдив, в който влизат общините от района.

„ Преди години Фонда работеше и той е с концепцията общините, които се употребяват от услугите на летище Пловдив, да имат принос за неговото развиване. Адмирираме напъните и оказваме помощ с каквото можем “, сподели Костадив Димитров, кмет на града.

„ Мисля, че летище Пловдив се развива доста добре, изключително с тази дестинация до Манчестър. Очакваме нови дестинации до Испания и Италия “, уточни Илия Зюмбилев, регионален шеф на Пловдив.

Сред историческите обекти, впечатлили британците са Античния спектакъл и Римския стадион.„ Пловдив е толкоз богат и има подобен капацитет в културно-историческото завещание и богат културен календар, тъй че летище Пловдив е най-голямата вяра за развиването на туризма като врата към Пловдив и Южна България “, твърди Любозар Фратев, ръководител на Съвета по туризъм.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР