В Европа от десетилетия съществува таен клуб на големи финансисти

...
В Европа от десетилетия съществува таен клуб на големи финансисти
Коментари Харесай

Financial Times разказа за таен клуб на европейските банкери

В Европа от десетилетия съществува скришен клуб на огромни финансисти и банкери, където се организират срещи с водачи на разнообразни страни и ръководители на централни банки, пише Financial Times.

" Не е като Давос, където всеки може да си купи влизането. Наистина е извънредно “, разкри член на клуба пред FT.

Срещите се провеждат от Institut International d'Etudes Bancaires, за който съгласно изявления в медиите не се знае доста.

Клубът се събира два пъти годишно в първокласни хотели и кралски дворци из целия континент, с цел да разисква чувствителни тематики като сливания и придобивания и основаване на световна политика. Групата няма уеб страница и не се разгласява нейният състав, дневен ред и протоколи от съвещанията. Членовете на групата не са насърчавани да споделят детайлности от полемиките, обявиха няколко души пред FT, поискали анонимност.

FT загатва за една от последните сходни срещи. Тя се е провела през октомври 2023 година в Dolder Grand Hotel в Цюрих. Там членовете на клуба са разискали с ръководителя на швейцарското министерство на финансите Карин Келер-Сутер и ръководителя на централната банка Томас Джордан колапса на една от най-големите и най-стари швейцарски банки Credit Suisse.

Отбелязва се, че IIEB е учредена в Париж през 1950 година от ръководителите на финансови институции Crédit Industriel et Commercial, Union Bank of Switzerland, Société Générale de Belgique и Amsterdamsche Bank.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР