„В Европа има достатъчно талант - това което липсва е

...
„В Европа има достатъчно талант - това което липсва е
Коментари Харесай

100-те компании, които променят Европа

„ В Европа има задоволително гений - това което липсва е връзката на положителните практики и мултиплицирането им в европейски мащаб. Имаме и солидна основа за напредък - нашите университети, университетски среди и работна мощ. “, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, по време на церемонията по показване на специфичния отчет на "Файненшъл таймс " - "Пътят за напредък на Европа " който обрисува благоприятни условия и провокации за цифрова промяна в разнообразни браншове в Европа и класира 100-те компании, които трансформират образа на Европа. Ева Майдел бе единственият европейски политик, включен в журито на „ Файненшъл таймс “, което прегледа и селектира номинациите.

„ Възможността да се срещна с фирмите, които работят за това Европа да бъде едно по-привлекателно място за живот беше скъпо прекарване за мен. Общото сред всички участници бе, че по пътя си към цифровата промяна те обръщат внимание на публично потребни дела - като по-модерно обучение, по-качествени обществени услуги, запазване на околната среда и други “, разяснява още Ева Майдел.

На събитието участваха над 120 високопоставени посетители от европейските институции, както и асоциации и сдружения в областта на образованието, бизнеса и технологиите, притежатели на дребни и междинни предприятия, корпоративни водачи и неправителствени организации от цяла Европа.

Основен сътрудник на събитието и специфичния отчет е софтуерният колос Google. Мат Бритин, шефът на Google за Европа, акцентира нуждата от цифрови умения за всеки жител и подсети за обещанието на компанията да помогне на над 1 милион жители да намерят работа или да разраснат бизнеса си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР